Tanssi yli kattojen – se toinen näköalapaikka

Pietarissa on virallinen ja virallinen epävirallinen näköalapaikka.

Virallinen on Iisakinkirkon näköalatasanne, jonne kiivetään varttitunniksi kilpailemaan japanilaisturistien kanssa elintilasta ja häkeltymään Pietarin kolmesataavuotisesta loistosta.

Se toinen on Etagin katto.

krisha2

Kauniina päivänä sinne mennään eväskorin ja skumppapullon kanssa aikaisin aamulla, vallataan säkkituoli, pöytäryhmä tai kulma tekonurmelta ja istutaan iltaan asti. Päivä kuluu smetana- ja hilloblinejä syöden ja tentteihin opiskellen, tee-se-itse-sähköjohtoviritelmiä ja ukkosenjohtimeksi arveltua metallitankoa ihmetellen ja laskien, kuinka katolla kuvatun tanssi- tai skeittivideon taustalle päätyikään.

krisha3

Loft Project Etagi

Ligovskiy Prospekt 74, kulku katolle viidennestä kerroksesta.

Katolle pääsy ilmainen klo 9-11 välisenä aikana, muulloin 250 ruplaa.

Advertisements

3 thoughts on “Tanssi yli kattojen – se toinen näköalapaikka

 1. Moikka! Olen jo jonkun aikaa lueskellut blogiasi ja minun pakko myöntää, että olen aivan rakastunut tapaasi kirjoittaa! Jatka vaan samaan malliin! 🙂 Minulle on vaan jäänyt vähän epäselväksi, että opiskeletko lääkiksessä ja millä kielellä? Olisi mukava lukea lisää sinun kokemuksista Pietarista ja varsinkin lääkiksestä. Aurinkoista kevään odotusta sinne!

  T: Niina

  Like

  1. Moi Niina ja kiitos ihanasta kommentistasi! (:

   Olen todellakin aivan lääkisopintojeni alussa: paikallinen systeemi on se, että ulkomaalaiset opiskelevat ensin yhden lukuvuoden oman alansa yliopiston (eli minun tapauksessani lääketieteellisen) valmentavassa tiedekunnassa. Tavoitteena on siis ensin saada vuoden aikana venäjän kieli haltuun – myös niiden, jotka eivät tullessaan osanneet kieltä sanaakaan – ja päästä luonnontieteissä samalle (suomalaista lukiota korkeammalle…) tasolle venäläisten abien kanssa. Näitä päätavoitteita sitten maustetaan esimerkiksi genetiikalla ja johdatuksella anatomiaan.

   Mikäli kevään lopputentit läpäisee, matka jatkuu tulevana syksynä venäjänkielisessä lääketieteen koulutusohjelmassa (kesto 6 vuotta).

   Kunnon opiskelupostaus on työn alla, ja syksyllä sitten toivottavasti ehdin kirjoitella niistä ihan oikeista lääketieteen opinnoista. Joka tapaukessa, tervetuloa lueskelemaan jatkossakin ja paljon, paljon aurinkoa sinulle! (:

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s