Mistä ilahduin tänään (Pietarissa asumisen pientä luksusta)

  • Kaikkialle levittyneet, ihmisvoimin toimivat narikat: niin museoissa, yliopistolla kuin kauppakeskuksissakin voi jättää talvitakkinsa säilöön maksutta.
  • Raitiovaunuun noustessaan ei tarvitse tuskastua pikkuhiluja laskeviin babushkoihin, vaan voi suunnata suoraan vapaalle paikalle ja odottaa rahastajan saapumista.
  • Metro, jonka liikennöintiväli on parhaimmillaan puoli minuuttia.
  • Pienten kulmakioskien rapeakuoriset kaalipiirakat. Turkkilainen kahvi (kuuluu pienimmänkin puljun valikoimiin). Smetanasipsit. Bon Baton -leivosvaunun suklaamuffinit.
  • Anticafet – kahvilat, joissa maksetaan paikassa viettämäsi ajan mukaan. Pietarin ihanimmassa saa 3 ruplan minuuttihinnalla teen, keksien, WI-FI:n, lautapelien ja ties-minkä-ajanvietteen lisäksi myös erikoiskahveja.
  • Mahdollisuus lähteä lenkille Nevan rannalle ja päättää vasta väsyessään, monennenko sillan kohdalla kääntyy kotiin. Tai pidentää paluumatkaa kahdella kilometrillä ylittämällä kanaali vasta seuraavalla sillalla. Tai kiertää vielä lopuksi pehmeän alustan toivossa Jänissaaren ympäri. Tai paeta tuulensuojan puolelle. Tai auringon.
Advertisements

2 thoughts on “Mistä ilahduin tänään (Pietarissa asumisen pientä luksusta)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s